Ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες… βρίσκει Λύση!

Rey.jpg

Γράφει η Βασιλική Κριεκούκη

Που χρειάζεται να ταξιδέψεις για να δεις από κοντά, πως είναι να ζεις σε συνθήκες ειρήνης; Υπάρχει τέτοιο μέρος στον πλανήτη όπου αληθινά επικρατεί ειρήνη;

Τι γεύση έχει μια ειρηνική ζωή; Τι χρώμα έχει ο ουρανός σε εποχή ειρήνης; Τι ήχοι επικρατούν σε μια τέτοια κατάσταση; Τι άρωμα έχει ο αέρας που αναπνέεις;

Για κάποιους μπορεί να μοιάζει μακρινό όνειρο, για άλλους μακρινή ανάμνηση και για άλλους μια ουτοπία που δεν θα τη βιώσει ποτέ ουσιαστικά ο άνθρωπος.

Μια ατελείωτη αναζήτηση για τον πλανήτη που ζούμε, που εκ του αποτελέσματος  φαίνεται πως μέχρι τώρα κανείς δεν μπόρεσε να βρει ουσιαστική λύση, για το πώς μπορεί να επικρατήσει η ειρήνη σε αυτόν τον πλανήτη.

Και όταν το παρατηρείς αυτό, πως γίνεται να μην αναρωτηθείς πότε έγινε ο πρώτος πόλεμος!

Όσο και αν ψάξεις δεν θα βρεις καταγεγραμμένη ιστορική απάντηση. Λες και οι αιτίες των τωρινών πολέμων κληρονομήθηκαν από τους προηγούμενους λίγο πριν λήξουν. Ή μήπως οι αιτίες ενός μελλοντικού πολέμου άρχισαν να συσσωρεύονται από την προηγούμενη φαινομενική συνδιάσκεψη ειρήνης;!

Και ο άνθρωπος που βρίσκεται εν μέσω όλων αυτών; Από πού κληρονόμησε την πολεμοχαρή φύση του; Την μιμήθηκε; Υπήρχε από δημιουργίας στα γονίδιά του ή μήπως η εμφάνισή της ήταν ένα τυχαίο γεγονός;

Για να μπορέσει ένας άνθρωπος να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο πολέμου – φαινομενικής ειρήνης που επικρατεί, χρειάζεται να βρει έναν τρόπο να διανύσει την απόσταση από την περιοχή του πολέμου στην περιοχή της ειρήνης.

Και για να γίνει αυτό σε συλλογικό επίπεδο χρειάζεται πρώτα από όλα να το κάνει σε ατομικό, μιας και ο μεγαλύτερος πόλεμος που βιώνει ένας άνθρωπος είναι αυτός που γίνεται εντός του. Στο μυαλό του και στην καρδιά του…

Πώς να καταφέρει όμως κάτι τέτοιο; Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη διαδρομή και χρειάζεται ένα μέσο να τον μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο.

Αν έχεις φτάσει στο σημείο να αναρωτιέσαι πώς θα διανύσεις την απόσταση αυτή, έχεις ήδη διανύσει την μισή απόσταση! Και αυτό γιατί έχεις ήδη συνειδητοποιήσει πως εντός σου μαίνεται ένας πόλεμος. Πως μέσα σου υπάρχει μια πεποίθηση, ένας πόνος, ένας φόβος, ένα βίωμα που μάχεται ενάντια στην πραγματική ειρηνική συνθήκη που θα σε οδηγήσει στην ευτυχία, στο να πραγματοποιείς τα θέλω σου, στο να υλοποιείς τα όνειρά σου!

Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται έχεις ήδη βρει το μέσο που θα σε μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο! Είναι ήδη εκεί με το διακόπτη στο On και δρα σοφά και αθόρυβα κινητοποιώντας σε να μετακινηθείς! Και αυτό δεν είναι άλλο παρά η ίδια σου η Θέληση να διανύσεις τη διαδρομή αυτή!

Γιατί η Θέληση, ξέρεις…, μπορεί να κινήσει βουνά… φαντάσου λοιπόν τι μπορεί να κάνει με τη ζωή σου!

Είσαι έτοιμος λοιπόν! Να ξεκινήσεις τη μάχη αυτή!

Να κερδίσεις τον πόλεμο!

Να πετάξεις έξω τους εχθρούς!

Περίμενε όμως λίγο!!!

Πριν ξεκινήσεις χρειάζεται να σου θυμίσω ένα κομβικό σημείο που θα καθορίσει την έκβαση αυτής της κατάστασης!!! Χρειάζεται να αποφασίσεις σοβαρά και συνειδητά αν θα δώσεις τη μάχη σου για να κερδίσεις ή για να μην χάσεις!

Πάρε λίγο το χρόνο σου και σκέψου το αυτό, μην βιαστείς να απαντήσεις… γιατί η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα καθορίσει και την έκβαση και της πρώτης μάχης αλλά και του πολέμου!

Αν η απάντηση σου είναι πως θες να δώσεις τη μάχη σου για να μην χάσεις, δεν χρειάζεται να συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, γιατί δεν έχει να σου προτείνει κάτι για αυτή την διαδρομή!

Αν η απάντησή σου είναι πως θες να δώσεις τη μάχη σου για να κερδίσεις, συνέχισε να διαβάζεις!

Για εσένα που συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο νιώθω πολύ μεγάλη χαρά, γιατί ξέρω πως μέσα σου κρύβεται μια μεγάλη δύναμη θέλησης, έτοιμη να σε αγκαλιάσει και να σε μεταφέρει σε όσα από μικρό παιδί έχει θελήσει η καρδιά σου. Και είναι μεγάλη ευτυχία να βρίσκεις ανθρώπους που αποφασίζουν να κερδίσουν τον πόλεμο που μαίνεται εντός τους!

Θα σου πω πως ξέρω τι περνάς αυτή τη στιγμή, πως καταλαβαίνω τι νιώθεις και τι σκέφτεσαι! Ίσως όχι απόλυτα, γιατί τα δικά σου βιώματα μπορεί να διαφέρουν από τα δικά μου.

…Όμως ξέρω ότι μπορεί να φοβάσαι, ότι μπορεί ο πόνος σου να ηχεί στα εσωτερικά σου αυτιά πιο δυνατά από την ελπίδα, ότι μπορεί να σε εμποδίζει κάτι να πιστέψεις ακόμα ολοκληρωτικά ότι μπορείς να τα καταφέρεις, πως δοκίμασες διάφορα και δεν πέτυχαν. Και μπορώ να σε καταλάβω γιατί και εγώ πέρασα από εκεί…!

Ένα μπορώ να σου πω… με βεβαιότητα…

Αν μέσα σου καίει μια φλόγα… που δεν κατάφερε ποτέ κανένας και τίποτα να την σβήσει… μια φλόγα ανεξήγητης πίστης που σου λέει ότι όλα θα γίνουν καλύτερα, ακόμα και αν αυτό δεν έχει λογική με βάση τα όσα ζεις… σημαίνει πως έχεις γεννηθεί νικητής και δεν το ξέρεις ή για την ακρίβεια δεν το θυμάσαι!

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξυπνήσεις αυτόν τον Νικητή και να του επιτρέψεις να αναλάβει δράση για να κερδίσει τον πόλεμο!

Φυσικά σε αυτόν τον πόλεμο χρειάζεσαι όπλα, συμμάχους, γνώση! Πρέπει λοιπόν να εντοπίσεις ποια είναι τα κατάλληλα για την δική σου περίπτωση και έπειτα να τα αναζητήσεις!

Αυτό που μπορώ να σου προτείνω, αν ξεκινήσεις αυτήν την αναζήτηση, είναι αυτό που εγώ δοκίμασα και έχει φέρει στη ζωή μου αποτέλεσμα με διάρκεια! Γιατί η διάρκεια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας καθορισμού της έκβασης του αποτελέσματος! Εγώ αυτά τα βρήκα στο πρόσωπο μιας γυναίκας που θαυμάζω από τα βάθη της καρδιάς μου! Μιας Μεγάλης Κυρίας που είναι Νικήτρια σε όλα τα επίπεδα και που καθημερινά συνεχίζει να σημειώνει νίκες σε ότι αποφασίζει να κάνει! Γιατί δεν μπορεί κάποιος που δεν είναι νικητής να σου πει πώς να κερδίσεις, γιατί πολύ απλά δεν το έχει κάνει, άρα δεν ξέρει…!

Ακολούθησα τα βήματα που προτείνει παρακολουθώντας το σεμινάρια της, την μέθοδό της και σήμερα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως αυτή η Μεγάλη Κυρία, η Μαρία Λεβέντη (https://www.facebook.com/drmarialeventi/) στην δική  μου περίπτωση μου έδωσε όπλα, κλειδιά, γνώση και ότι εφόδια δεν είχα σκεφτεί ότι θα μου χρειαστούν για να μπορώ να κερδίσω τις δικές μου μάχες κάθε φορά! Και στην δική μου ζωή, στην δική μου ιστορία είμαι πια εγώ η Νικήτρια!!!

Αν έχεις λοιπόν αυτή τη φλόγα μέσα σου…

Αν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα για να είσαι Νικητής στη ζωή…

Ξεκίνα… !

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!!

 

Add a comment...